Foxtrail-kaupunkiseikkailu kaikille työporukoille- kirjoittanut Anne Seppälä

Omat työkaverini edustavat kaikenkirjavaa joukkoa arvojen, ajatusten ja kiinnostusten kohteiden puolesta, mikä on ehdottomasti tiimimme vahvuus ja erittäin opettavaista työskennellessämme yhdessä, mutta jopa yllättävän hankalaa virkistyspäivää suunniteltaessa. Suurinta osaa miellyttävän tiimipäivän aktiviteetin keksiminen ja myös epäilevästi suhtautuvien yllättäminen positiivisesti kun olisi se ideaali asetelma. Omasta kokemuksestani voin kuitenkin lämpimästi suositella Foxtrail-kaupunkiseikkailua kaikille työporukoille, jotka painiskelevat samanlaisessa lähtötilanteessa ja suunnittelevat virkistyspäivää Helsingissä!

Foxtrail on valmis konsepti tiimipäivää ajatellen...

... ja alkuun on helppo päästä, sillä ajankohdan voi valita silloin kun tiimille parhaiten sopii. Ohjeet saa tulostettua kätevästi koko porukalle etukäteen, minkä jälkeen voi suoraan siirtyä ohjeisiin merkatulle aloituspaikalle. Täältä siirtyminen paikasta toiseen tapahtuu ohjeita seuraten ja mysteeritehtäviin uppoutuen. Varsinaisen suorittamisen tiimoilta kenties ainoa huomioonotettava asia lienee pukeutuminen, joka sekään ei osoittautunut liian hankalaksi. Korkkarit kannattaa jättää kotiin, mutta muuten reitin suorittaminen ei vaadi sen kummempaa varustelua, reitin suorittaminen kun tapahtuu pääsääntöisesti kävellen. Tiimimme koki tämän miellyttävänä, sillä emme olleet juuri varanneet ylimäräistä aikaa freesautumiseen Foxtrailin ja virkistyspäivän kruunaavan illallisen välillä. Sääennusteen tsekkaaminen on kuitenkin luonnollisesti suositeltavaa, mikäli esimerkiksi sateenvarjolle löytyy tarvetta.

Foxtrail – City Adventure as a team building activity

Voit varata seikkailun suoraan verkossa ryhmällesi, kun sen koko on maksimissaan 6 henkilöä. Tätä suurempien ryhmien kohdalla ota yhteyttä, ja me suunnittelemme Foxtrail-elämyksenne teille.

Foxtrail Article 8

Foxtrailissa voi myös kilpailla, mutta vain jos oikeasti niin haluaa

Me aloitimme virkistyspäivän Helsingissä jakautumalla kahteen seitsemän hengen tiimin, sillä kullekin joukkueelle oli tiedossa oma reittinsä, Sampo tai Louhi. Erilaiset reitit vähentävät merkittävästi tarvetta kilpailuasetelmalle, minkä johdosta kaupunkiseikkailun tarinallisuus ja tiimin sisäinen yhteistyö nousevat suorituksessa keskiöön. Luonnollisesti ryhmistä löytyy aina yksilöitä, jotka haluavat kääntää asetelman kilpailuksi tilanteessa kuin tilanteessa myös virkistyspäivänä ja jakaa osallistujat voittajiin ja häviäjiin, mutta pakotetun kilpailutilanteen puuttuessa tästäkin aktiviteetista saa kokonaisuutena enemmän irti!

Foxtrailissa voi myös kilpailla, mutta vain jos oikeasti niin haluaa.

Tiimipäivän parasta antia onkin yhdistää osanottajien erityisosaaminen ja tämä pätee hyvin myös Foxtrailin kohdalla! Johtaja-tyypit saavat mahdollisuuden liidata päätöksentekoa, analyyttisemmat henkilöt nauttivat mysteereistä ja hauskanpidosta intoutuvat viihtyvät hyvin koko asetelman parissa. Lisäksi kokemus edistää tiimihengen kasvattamisen sosiaalista puolta, sillä siirtyminen paikasta toiseen luo mukavan ja luontevan tilaisuuden jutustelulle. 

Foxtrail on virkistyspäivä Helsingissä uudenlaisesta näkövinkkelistä.

Paljastuksia välttääkseni en pureudu tähän sen tarkemmin, mutta laajalle alueelle levittäytyvä reitti ja ympäristön tarkasteleminen normaalista poikkeavalla tavalla on Foxtrailin suola. Reitillä kohdattavat salaisuudet tulevatkin olemaan se innostavin osuus, olitpa sitten paikallinen, säännöllinen kävijä tai puhtaasti turistina kaupungissa. Myös omalla kohdalla rutiineista poikkeaminen ja arkisen elinpiirin alueelta poistuminen oli todella virkistävää ja vaikka kaupungissa onkin tullut vietettyä jo jokunen tovi, oli turistifiilis paikoitellen aikamoinen. Oman työmatkan ulkopuolelle jalkautuminen olikin ehkä sitä todellista virkistyspäivää! 

Raikasta ilmaa ja kevyttä kuntoilua... 

... olisi myös tiimipäivään tarjolla! Kävelynhän on sanottu olevan yksi parhaista liikuntamuodoista ja Foxtrailin kanssa pääsee kulkemaan noin neljän kilometrin reitin. Mutta kuten todettua, urheilullisuus ei ole tässä lajissa turhan vallitseva piirre. Sen sijaan erilaisten paikkojen ja maisemien fiilistely hyvässä seurassa luovat mukavan kepeän tunnelman ja kaupunkiympäristöön sirotellut mysteerit vievät ajatukset pois varsinaisesta suorittamisesta. Lisäksi tiimipäivää on mukava jatkaa Foxtrailin jälkeen, kun tiedostaa jo käyttäneensä päivästä sievoisen ajan ulkoiluun.

Foxtrail taipuu myös räätälöidyksi hauskanpidoksi.

Ensimmäisen kaupunkiseikkailuni jälkeen pystyn tarjoamaan jo kokeneen kävijän vinkin, jotta saatte omasta tiimipäivän kokemuksestanne kaiken irti jo heti alkuunsa! Tapahtuman omannäköisyyttä lisätäksenne seikkailuun on nimittäin todella helppo yhdistää erilaista tematiikkaa, asusteita tai muuta vastaavaa tiimihengen nostatusta varten. Lisäksi aikapaineen puuttuessa spontaanit vierailut reitin varrelle osuvissa kuppiloissa tai nopealla purtavalla tuovat hauskaa lisäohjelmaa ja ylläpitävät yllätyksellisyyden tuntua. Ehkä kohtaatte paikan, jossa kukaan teistä ei ole aiemmin vieraillut tai reitin varrelle osuu upea puisto, joka sopisi loistavasti nopeaan pikniköintiin? Lisäksi reitillä kohdatut rakennukset, puutarhat ja muut visuaalista mieltä ylentävät elementit luovat loputtomia mahdollisuuksia yhteisiin kuvamuistoihin!

Virkistyspäivän suunnittelijalla on usein hallussaan ensikäden tietoa tiimiläisten mieltymyksistä, mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös Foxtrailin parissa! Pienellä suunnittelulla virkistyspäivä Helsingissä tulee olemaan tiimillesi ikimuistoinen. Pitäkää hauskaa!

Anne Seppälä

Kirjoittaja

Anne - viestinnän tekijä ja luova kirjoittaja, jolle myös lomasuunnittelu käy välin työstä. Onneksi on Helsinki!

Categories: Artikkelit

0 Comments

Vastaa

Avatar placeholder
fiSuomi