Tsekkaa Foxtrail! - kirjoittaja Anne Seppälä

Vapaa-ajan pitäisi olla rentouttavaa, mutta työn ja muiden menojen aikatauluttaminen sekä paikasta toiseen juokseminen käy välillä myös työstä! Kuulostaako tutulta? Välillä tuntuu, että erityisesti treenaamisen ja sosiaalisten rientojen suunnitteleminen ei aina mene ihan yksyhteen. Aina voisi tietysti käydä kävelyllä ja vaihtaa kuulumiset siinä samalla, mutta ainakin omalla kohdalla kavereita treffaa mieluiten jonkin mielenkiintoisen asian äärellä, kuten esimerkiksi uusissa kuppiloissa, ravintoloissa tai tapahtumissa. 

Mutta mitäpä jos se kuuluisa jalkapäivä olisi mahdollista yhdistää ajanviettoon kavereiden kanssa sekä hengailuun mielenkiintoisissa paikoissa? Foxtrail kaupunkiseikkailu on ainutlaatuinen konsepti, joka tarjoaa koko seurueelle hyvänmielen treenin! Liikunnan lisäksi tehtävien suorittaminen laittaa aivot töihin ja ajanvietto hyvässä porukassa tietysti hellii myös mieltä. Tässä tapauksessa voidaankin puhua jo koko kropan treenistä sen sielukkuutta unohtamatta!

Foxtrail on nappivalinta viettää aikaa ja sillä korvaa kätevästi päivän treenin. Tsekkaa miksi:

  • Hauska
  • Ulkona
  • Askelmittari
  • Jännittävä

Foxtrail ei tunnu treeniltä! Ja mikä voisikaan olla sen parempaa? Ainakin itsellä on huono taipumus jättää sali väliin, kun jo pelkkä ajatus alkaa tuntua liian tukahduttavalta. Foxtrailin tehtäviä ja kiehtovia mysteereitä ratkoessa treenin tuntua ei juuri ajattele ja hauskassa porukassa aika menee kuin hujauksessa! Jälkikäteen tuntuu myös todella hyvältä ajatella tämän kaiken tapahtuneen liikunnan lomassa! 

Raikas ilma tekee todella hyvää! Lisäksi reitin varrella kohdatut paikat ovat ainutlaatuisia ja takaan myös paikallisten yllättyvän tarjonnasta Helsingin eri huudeilla. Useita nähtävyyksiä ja ympäristöjä pitää usein jotenkin itsestäänselvinä, mutta lähemmin tarkasteltuna yllätyksiä onkin tarjolla. En kuitenkaan paljasta enempää, koska tämä sun pitää ehdottomasti kokea itse!

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet kävelyn olevan yksi parhaista liikuntamuodoista. Tepastelu saa verenkierron kivasti liikkeelle ja lisää myös yleistä hyvän olon tunnetta kropassa. Useaan otteeseen kuulutettu 10 000 askeleen päivätavoitetta lähestytään Foxtrailin kanssa leikiten, sillä reitti on tyypillisesti noin neljä kilomteriä pitkä. Eksyminen tai muuten vain reitiltä harhautuminen on siis tässä tapauksessa vain plussaa!

Kaikista paras fiilis on jakaa mielenkiintoinen kokemus hyvässä seurassa! Foxtrailissa aikapaineen käsitettä ei tunneta, minkä johdosta jutustelu muun tekemisen yhteydessä luonnistuu mukavasti. Lisäksi reitin varrella kohdattujen paikkojen kutsuun voi vastata ja ajanvietto myös muualla on sallittu! Foxtrailin läpikäynti kirvoittaa luontevasti keskustelua, mikäli meininki on enemmän kuin vanhalla avioparilla ja puheenaiheista on puutetta (hehheh). Mutta vaikeneminenkin on välin kultaa ja Foxtrail on mahdollista suorittaa ilman äännähdystäkään! Tässähän voisi olla mahdollisuuksia jopa meditatiiviseen kokemukseen?

Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta tiivistettynä suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja toteamaan Foxtrailin edut itse! Vapaa-ajan yhdistäminen kevyen treenin ja hyvän seuran merkeissä ei voisi olla enää helpompaa. Eikä huolta: haahuilevissa sunnuntaikävelyissä on edelleen sitä jotain, vaikkakin Foxtrailin ensipuraisun jälkeen pieni seikkailun tunteen häivähdys saattaa viipyillä rinnassa aina silloin tällöin! 

Anne Seppälä

Kirjoittaja

Anne - viestinnän tekijä ja luova kirjoittaja, jolle myös lomasuunnittelu käy välin työstä. Onneksi on Helsinki!

Categories: Artikkelit

0 Comments

Vastaa

Avatar placeholder
fiSuomi