Kaupunkikierros oman maun mukaan! - kirjoittaja Anne Seppälä

Nähtävyydet liittyvät olennaisena osana matkusteluun. Mitkä nähtävyydet Helsingissä olisi syytä ujuttaa omalle agendalle ja millainen kaupunkikierros palvelisi omia odotuksia parhaiten? Vastauksia näihin kysymyksiin on varmasti yhtä paljon kuin matkailijoitakin. Nähtävyyksiin kohdistetut odotukset ovatkin hyvin yksilöllisiä, minkä johdosta parhaan mahdollisen kokemuksen saa seuraamalla omaa fiilistä ja yhdistelemällä eri vaihtoehdoista itselleen mielenkiintoisimman kokonaisuuden. Esimerkiksi Hop on Hop off -tyylinen kaupunkikierros ei ole ollenkaan hassumpi, mikäli tarkoituksena on saada tiivis yleiskuva Helsingin tunnetuimmista maamerkeistä. Mutta mikäli tarkoituksena on päästä pureutumaan kaupungin syvempään olemukseen, kannustamme rohkeasti lähestymään myös Helsinkiä hieman toisenlaisella otteella!

Räätälöi kaupunkikierros omaan makuun sopivaksi!

Autenttisuutta etsivälle tavanomaiset nähtävyydet Helsingissä voivat olla hieman hengästyttävä kokemus, jota siivittävät karttoihin uppoutuneet ihmisjoukot ja näiden selfiekepit. Helsinki on kuitenkin loistava kohde, sillä kaupunki on säilynyt pahimmilta turistiruuhkilta ja halutessaan matkailijan on erittäin helppo vältellä pahimpia rysiä ja räätälöidä kaupunkikierros omaan makuun sopivaksi. Pyörää ei kuitenkaan ole tarve keksiä aina uudestaan!

Foxtrail kaupunkiseikkailu tarjoaa hauskan ja pelillistetyn vaihtoehdon niille, jotka haluavat tutustua Helsinkiin ja sen nähtävyyksiin vaihtoehtoisella tavalla!

Nähtävyydet Helsingissä alue alueelta 

_

Mikäli Helsinki ei ole kaupunkina ennestään kovin tuttu, suosittelen aivan ensimmäiseksi perehtymään sen kaupunginosiin hieman tarkemmin. Kokoonsa nähden Helsinki tarjoaa hämmästyttävän moninaisen kaupunkikuvan ja eri alueilla vallitsee myös erilainen tunnelma ja tarjonta. Tutustuminen alueisiin auttaakin muodostamaan kokonaiskuvan, joka osaltaan helpottaa ajankäytön suunnittelua ja päivän ohjelman rakentamista. Lisäksi eri kaupunginosien ymmärtäminen helpottaa spontaanimpaa ohjautumista kaupungin sisällä, mikäli esimerkiksi halajat hyvien lounaspaikkojen äärelle tai eksyä isoimmilta ostoskaduilta hieman pienempien putiikkien pariin. Kokosimmekin oheisen listan helpottaaksemme valintojasi ja jotta matkasi kattaisi juuri ne nähtävyydet Helsingissä, jotka sinua oikeasti myös kiinnostavat!

Keskusta & Kamppi:

Kaupungin keskustassa ostosten makuun pääsee kätevästi kiertämällä Aleksanterinkadun varrelle sijoitetut liikkeet, minkä lisäksi alueen kolme kauppakeskusta sinetöivät mahdollisuuden helppoihin valintoihin ruoan ja muiden hankintojen tiimoilta. Senaatintorilla sijaitseva Tuomiokirkko on myös helppo yhdistää kaupunkierrokseen ostosten lomassa. Persoonallisemman kokemuksen perässä suosittelemme kuitenkin laajentamaan perspektiiviä ja hakeutumaan myös toisaalle!

Kallio:

Kallion vaihtoehtoinen fiilis kumpuaa erityisesti alueen ravintolatarjonnassa! Illanvietto täällä onkin aina loistava idea: Useat baarit nesteyttävät janoiset kulkijat ja Kaikukadun teknosoundit miellyttävät musafiilistelijöitä. Myöhemmin kesällä järjestettävä Kallio Block Party on myös ulkoilmatapahtumien must do, jos vain oma kaupunkikierros antaa tämän myöten!

Kumpula, Käpylä & Vallila:

Paras apu keskustan hälinään sijaitsee vain lyhyen sporamatkan päässä! Boheemin puutarhatutkijan kaupunkikierros yhdistää Kumpulan, Käpylän ja Vallilan puutaloalueet, joissa aikaisempien vuosikymmenten fiilis on vahvasti läsnä. Nämä hidastetun elon tyyssijat ovat säilyneet turistilaumoilta ja helppo koluta myös kaupunkipyörän selästä käsin!

Lauttasaari:

Tämä onnellisten ihmisten saari tekee taatusti myös matkailijalle hyvää! Lauttasaaren rauha miellyttää, kun muut nähtävyydet Helsingissä alkaa olla jo koluttu. Alueen tunnelma on kuin suomalaisessa pikkukaupungissa, jossa luonto ja meri pääsevät myös oikeuksiinsa. Rauhallinen ympäristö rannalla vietettäville päiville sekä piknik-hetkiin ystävien kanssa!

Punavuori:

Taide ja design ovat Punavuoren kulmakivi. Tyylikkäät kulkijat piipahtavat alueen kiehtovissa putiikeissa ja konseptikaupoissa sekä nauttivat hetkistä trendikkäimmissä kahviloissa ja ruokapaikoissa. Vaativakin matkailija löytää täältä jotain uutta ja tutustumisenarvoista.

Ullanlinna & Eira

Helsingin kenties viihtyisimmät asuinalueet ja upeimmat rakennukset ovat ihailunsa ansainneet! Huvilakatu kantaa kaupungin kauneimman ja kenties kuvatuimman kadun titteliä: lokaatio on bloggaajien asukuvausten kestosuosikki ja Salkkareiden Pihlajakatu. Alueiden viehättävyyttä lisää tietysti meri, jonka venesatamassa saa kulutettua helposti tovin jos toisenkin jäätelökojun antimista nauttien.

Foxtrail - kaupunkiseikkailu keskellä Helsinkiä

Etsitkö uudenlaista hauskaa tekemistä Helsingissä? Oletko valmis seikkailuun ja pistämään itsesi peliin? Haasta siinä tapauksessa itsesi ja ystäväsi Foxtrailin älyä vaativaan ja hauskaan kaupunkiseikkailuun. Kootkaa oma tiiminne ja lähtekää seuraamaan ketun jälkiä keskelle kaupungin katuja!

Anne Seppälä

Kirjoittaja

Anne - viestinnän tekijä ja luova kirjoittaja, jolle myös lomasuunnittelu käy välin työstä. Onneksi on Helsinki!

Categories: Artikkelit

0 Comments

Vastaa

Avatar placeholder
fiSuomi